Smart Contracts en Blockchain gaan ook onze Legal wereld veranderen!

Eind maart woonde ik een symposium bij met als onderwerp “legal tech, blockchain, smart contracts in de juridische praktijk”. Het was een middag waarbij Engelse termen als: internet of things, big data analytics, blockchain, artificial intelligence, super intelligence en smart contracts om je oren vlogen. Gelukkig werden deze termen in het Nederlands uitgelegd waardoor ik als -alpha- man het toch redelijk kon volgen.

Blockchain en Smart Contracts zullen de wereld gaan veranderen

Blockchain staat voor ‘‘internet van waarde’ en een smart contract is een transactie protocol die de termen van het contract uitvoert en automatisch verloopt. Deze ontwikkeling zal de hele wereld fundamenteel veranderen, daar ben ik nu wel van overtuigd. Deze ontwikkeling wordt door Don Tapscott, digital strategist, heel mooi uitgelegd in zijn TED talk. Een aanrader om te bekijken.

Hieronder deel ik een link naar deze TED talk:

https://www.ted.com/talks/don_tapscott_how_the_blockchain_is_changing_money_and_business?language=nl

Wat me duidelijk is geworden is dat vele functies en banen gaan veranderen en ook overbodig zullen worden. Ook de rol van de jurist / advocaat zal in de toekomst gaan veranderen. De legal functie zal complexer worden. Tech, Legal en Business zullen meer samen moeten werken en samen moeten komen in de nieuwe jurist / advocaat.

Nieuwe uitdagingen, kansen en bedreigingen voor velen in vele branches. Ik ga hier graag met andere ondernemers over in gesprek.

Workshop “is uw organisatie privacy proof”

Op woensdag 18 april vindt het tweede deel van de workshop “is uw organisatie privacy proof” plaats. Tijdens deze sessie staat de vraag “wat moet mijn bedrijf doen om in overeenstemming met de nieuwe AVG-voorschriften te handelen”  centraal.

We mogen al een groot aantal deelnemers verwelkomen, maar er zijn nu nog voldoende plaatsen beschikbaar. Meld u zich snel aan voor deze 2 uur durende workshop. Na afloop bent u van harte welkom voor de ondernemersborrel. Locatie:  CSE Lounge businessclub FC Oss. Meer info in ons blog.

Lees ook ons whitepaper over datalekken. Met het stappenplan in dit whitepaper kunt u bepalen of er sprake is van een datalek en wat u moet doen. U kunt dit meteen downloaden.