Dynamiek familiebedrijf

Het familiebedrijf heeft altijd al mijn aandacht en interesse gehad. Ik kom zelf uit een weliswaar klein familiebedrijfje en daarnaast kent de klantenkring van Van Zandvoort Legal,  veel familiebedrijven.

De dynamiek van een familiebedrijf vind ik boeiend en onderscheidt zich door de interactie tussen het bedrijfsbelang, de familie en de bestuurders / aandeelhouders. Ik ervaar het als een mooie uitdaging om als advocaat en adviseur, het familiebedrijf op een succesvolle manier bij te staan.

Het maken van een goed familiestatuut kost tijd en aandacht.

In de advocatuur heb ik veel te maken met problemen en conflicten. En die willen families van een familiebedrijf graag voorkomen. Goede afspraken zijn daarom binnen de familie – het bedrijf – de bestuurders erg belangrijk. Deze afspraken over de toekomst van het bedrijf, denk  o.a. aan opvolging, kun je verankeren in een zgn. familiestatuut. Het familiestatuut is een goed middel om een gesprek op gang te krijgen.

Proces

Het kost tijd en aandacht om een goed familiestatuut te maken. Voordat er afspraken gemaakt kunnen worden, moet de familie met elkaar in gesprek. Er moet draagvlak ontstaan voor een gezamenlijke visie. Het bespreekbaar maken van belangrijke issues is voor elke familie een uitdaging, maar het schept wel duidelijkheid. De waarde van het familiestatuut zit in het proces, in de gesprekken om te komen tot een familiestatuut. Meer nog dan het uiteindelijk vastleggen van de afspraken.

Een goed familiestatuut is van toegevoegde waarde voor het familiebedrijf.

Onafhankelijk

Als ervaren advocaat, business coach, adviseur maar vooral als onafhankelijk gesprekspartner begeleid ik families en familiebedrijven in dit proces om tot een gedragen familiestatuut te komen. Een statuut met een goed fundament dat daardoor van toegevoegde waarde is voor het familiebedrijf.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd, schroom dan niet om met mij te contacten 0412-649109. In een vrijblijvend kennismakingsgesprek kan ik je hierover meer vertellen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Neem contact met ons op
Bekijk hoe we werken

Deel dit verhaal, kies je kanaal!