1. Met wie hebben we het genoegen?

Mijn naam is Joep Hekerman, woonachtig te Heesch en financieel manager bij Heywood in Oss en Houthandel van der Heijden te Heesch. Ik heb twee zonen van 23 en 26 jaar oud.

  1. Kunt u iets meer vertellen over het bedrijf waar u werkzaam bent en dan vooral wat het zo bijzonder maakt?

Heywood is actief in productie, import en export van houten vloeren. Het bedrijf is actief in 30 landen en heeft een eigen productielocatie in Shanghai (China). Totaal bedraagt de omzet
+/- 10 miljoen euro.

Houthandel van der Heijden produceert en plaatst tuinhuizen, overkappingen en vloerdelen. Het bedrijf staat voor een totale tuinoplossing op het gebied van hout in de breedste zin van het woord. Het bedrijf heeft hiervoor de beschikking over een eigen ontwerp en design afdeling. In 2014 was Van der Heijden genomineerd voor de titel ondernemer van het jaar.

“Door vallen en opstaan kansen zien in de markt en het concretiseren van de daaruit voortgekomen beleidskeuzes”

De beide bedrijven zijn een echt familiebedrijf, no-nonsens, met een open en gemoedelijk karakter waar de Brabantse sfeer hoog in het vaandel staat. In april 2016 bestaat het bedrijf 30 jaar. Er is in die jaren veel knowhow opgebouwd. We hebben verstand van alle houtsoorten en hebben ons door de jaren heen ontwikkeld tot een echte houtspecialist. We kennen geen managementstructuren en we vinden het belangrijk om rechtstreeks in verbinding te staan met onze klanten. Wij hechten grote waarde aan een sociaal personeelsbeleid, hetgeen tot uiting komt in de vele langdurige dienstverbanden. Er is belangstelling voor privézaken van het personeel. Wij stellen de mens centraal en steunen diversen goede doelen waaronder het KWF.

  1. En over uzelf? Vertel eens iets bijzonders? Wat is uw passie?

Persoonlijk heb ik een passie voor voetbal. Ik ben erg betrokken bij HVCH, SV Top en BVO FC Oss. Bij SV Top ben ik elke week langs de lijn te vinden om de prestaties van één van mijn zonen te volgen. Dat geldt ook voor mijn andere zoon, die volg ik bij voetbalvereniging HVCH in Heesch.

  1. Ondernemen is….

Door vallen en opstaan kansen zien in de markt en het concretiseren van de daaruit voortgekomen beleidskeuzes.

Tegen de marktontwikkelingen in heeft Houthandel van der Heijden 2 jaar geleden een prachtige showroom gebouwd hetgeen uiteindelijk heeft geleid tot een groter marktaandeel. In 2013 is de doelstelling geformuleerd om de omzet in vijf jaar tijd te verdubbelen en naar het zich laat aanzien gaat dat zeer zeker lukken. Vooruitlopend op de gunstige veranderende economie heeft Van der Heijden tijdig geanticipeerd. Zowel de familie als de medewerkers van het bedrijf zijn enorm gemotiveerd om de gestelde doelen te realiseren. Iedereen is trots op het bedrijf en de daarmee verbonden bedrijfscultuur.

  1. Waarom heeft u destijds voor JPA gekozen?

Tien jaar geleden werd het bedrijf geconfronteerd met oninbare vorderingen. Door slechte ervaringen met een niet lokaal incassobureau hebben we destijds de keuze gemaakt voor Van Zandvoort Legal. VZL staat voor persoonlijk, laagdrempelig en de mogelijkheid om zaken te doen middels een vast bedrag per maand zonder geconfronteerd te worden met direct hoge rekeningen. Verder is het prettig een advocaat te hebben die betrokken is bij je bedrijf en het bedrijf door en door kent, waardoor een half woord vaak al voldoende is om gedegen preventief juridisch advies te krijgen en om tijdrovende juridische procedures te voorkomen. Belangrijk is dat VZL altijd onze juridische documenten up-to-date houdt zodat wij niet voor verrassingen komen te staan.

Op deze manier maakt VZL onze juridische processen beheersbaar tegen vooraf duidelijk beheersbare kosten. VZL is voor ons een partner gezien onze menselijke bedrijfscultuur waarbij wij ook andere persoonlijke zaken bespreken. VZL neemt eveneens als wij de menselijke maat als uitgangspunt.

  1. En waarom bent u nog steeds klant? Wat zijn de voordelen van JPA?

Onze relatie met VZL bestaat al bijna 10 jaar. Wij willen geen conflicten en gedoe en willen te allen tijde conflicten voorkomen in een vroegtijdig stadium. Het Juridisch Partner Abonnement biedt een laagdrempelige oplossing dat zowel voor ons bedrijf als voor onze klanten grote voordelen kan opleveren.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Neem contact met ons op
Bekijk hoe we werken

Deel dit verhaal, kies je kanaal!