Ik hang hem in elk geval aan de wilgen!

Vanaf 1 februari 2021 verlaat ik de juridische wereld definitief, dan word ik algemeen directeur van SoloPartners, brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg. Veel mensen vinden het een gedurfde stap die afwisselend positief en negatief wordt gewaardeerd. Mijn vader, zelf meer dan 40 jaar advocaat geweest, zou het niet zo’n verstandige stap gevonden hebben, al zou hij me wel gesteund hebben waar mogelijk en nodig.

Zelf heb ik alleen maar erg veel zin om aan mijn nieuwe uitdaging te beginnen. Vele mooie herinneringen aan 22 jaar mensen helpen met meer of minder ingewikkelde of schrijnende problemen neem ik mee. Het zijn er te veel om ze hier allemaal te noemen en bovendien heb ik nog steeds een geheimhoudingsverplichting.

Ik wil echter één herinnering met jullie delen. Enerzijds omdat die verband houdt met het feit dat ik nu niet langer geacht word een toga te dragen en anderzijds omdat die toga bij veel cliënten en relaties tot bijzondere associaties aanleiding gaf.

Diverse cliënten hebben hardop de vraag gesteld wat rechters en advocaten aan hebben onder een toga en soms zelfs hardop gemijmerd over hoe het lichaam onder de toga van een rechter, griffier of advocaat wederpartij eruit zou zien, daarbij de wens uitsprekend dat hij of zij bij voorkeur weinig of geen kleren onder die toga zou dragen. Zelfs in zaken waar de belangen zeer groot waren, bleken cliënten vatbaar voor deze overpeinzingen. Werkelijk bijzonder, maar waarschijnlijk ook zeer menselijk.

Ook al heb ik er 22 jaar in ‘gewoond’, ik ga mijn toga niet missen, denk ik. Advocaat is uiteindelijk ook niets meer dan een ‘Dutch drink made from lawyers’.

Ik heb een fantastische tijd gehad in de advocatuur. Zowel met mijn eigen kantoor als de laatste 2,5 jaar bij Van Zandvoort Legal. Ik dank al mijn cliënten voor het vertrouwen en de prettige samenwerking. Ik laat jullie achter in de bekwame handen van mijn collega’s bij VZL die jullie ongetwijfeld vakkundig terzijde zullen blijven staan.

Het ga jullie allen goed en wellicht treffen we elkaar in de toekomst in een andere omgeving.

Houdoe!

Bekijk hoe we werken

Deel dit verhaal, kies je kanaal!