elke lucius

Samen sporten, een preventieve maatregel om het verzuimpercentage te verlagen?

Een tijd geleden heb ik mijn whitepaper over zieke werknemers gepubliceerd. In dit whitepaper heb ik onder andere aandacht besteed aan het verzuimpercentage bij werkgevers. Hoe vaak lees je niet artikelen met koppen zoals: ‘de hele dag zitten is net zo ongezond als roken’, ‘fitte werknemers, presteren beter’, ‘lager ziekteverzuim door fitte werknemers’ en noem het maar op. Teambuilding, maar ook aandacht voor vitaliteit, kunnen bijdragen aan een lager verzuimpercentage.

Aangezien ik een zittend beroep heb, probeer ik regelmatig te sporten, in de sportschool of buiten. Na een dag achter de computer te hebben gezeten, vind ik het prettig om mijn hoofd leeg te maken door middel van sporten. Ik sport graag met anderen. Toen ik de city run Oss op mijn tijdlijn van Facebook voorbij zag komen, leek het mij het geschikte moment om mijn collega’s over te halen. Tijdens de lunch, haalde ik mijn collega Guusje over en niet veel later ging ook Bennie overstag!

Gisteren gingen wij van start op de Heuvel in Oss.

Wij kozen voor de 5 kilometerrun. Een leuke ervaring, samen met mijn collega’s en dochter van Bennie. Bij Van Zandvoort Legal, richten wij ons met name op preventie, ‘tijdig de juiste stappen nemen om juridische problemen te voorkomen’.

Wellicht vraag u zich af wat ik nu eigenlijk met dit blog wil zeggen: het gaat niet altijd om de juridische regeltjes en realiseer u dat het nemen van preventieve maatregelen, zoals investeringen in vitaliteit, het ziekteverzuimpercentage kunnen verminderen. Zo kunt u tijd, geld en energie voor moeizame re-integratietrajecten voorkomen.

Probeer daarom als werkgever met werknemers in gesprek te gaan waar de behoefte bij werknemers ligt, bijvoorbeeld in het kader van vitaliteit. Fitte werknemers, hebben vaker een hoger energieniveau, wat uiteindelijk kan resulteren in een lager verzuimpercentage en een hogere productiviteit. Dat sporten goed is voor werknemers, wil natuurlijk niet zeggen dat er geen plaats moet zijn voor het drinken van een glas wijn of een glas bier met collega’s. Want ook dat bevordert naar mijn mening een goede werksfeer.

Ik ben ook nog op zoek naar een strategie om mijn collega’s, Loe, Nicole, Toon, Miriam en Daan over te halen voor de Maasdijk night run. Tips zijn altijd welkom.

zieke werknemer

En wilt u mijn whitepaper lezen met als titel “een zieke werknemer, hoe doet u het goed?”. Klik dan hier. Of heeft u behoefte aan preventie tips? Meld u zich dan snel aan voor ons VZL Legal Blog. 

Zieke werknemer en re-integratie

Of reserveer snel een plekje voor mijn workshop: ‘de zieke werknemer en re-integratie’. De workshop die morgen plaats vindt is helemaal vol maar voor de lunchsessie op donderdag 13 juni zijn er nog 2 plaatsen vrij. Reserveren kan via deze link.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Neem contact met ons op
Bekijk hoe we werken

Deel dit verhaal, kies je kanaal!