Sluit je ogen er niet voor en ga ermee aan de slag met onderstaande checklist.

Spanningen en broeiende conflicten in jouw team staan een prettige samenwerking en een goede uitvoering van het werk in de weg. Soms lossen jouw werknemers dit onder elkaar op. Maar als de spanningen aanhouden en de werksfeer eronder lijdt, kun je jouw ogen er niet voor sluiten.

Dat spreekt wellicht voor zich. Soms zijn die spanningen er al zo lang dat iedereen het bijna gewoon gaat vinden. De medewerkers negeren het, ontwijken bepaalde collega’s stelselmatig en roddelen over elkaar.

Signaleren

Het signaleren dat er iets moet gebeuren is de eerste stap. De werksfeer en de teamprestaties zullen er namelijk altijd onder lijden. Het vraagt moed en doorzettingsvermogen om ‘dit’ aan de orde te stellen en je hebt niet altijd zomaar succes. Maar bedenk dat niets ondernemen geen optie meer is; de fricties zullen steeds meer invloed krijgen op het hele team.

En als het team deze ‘crisis’ bewust met elkaar doorstaat, zal dit het team alleen maar weer sterker maken!

Onderstaande checklist helpt je bij het aanpakken:

  • Signaleer dat er iets moet gebeuren
  • Maak de spanningen onderwerp van gesprek
  • Reflecteer op jouw eigen rol
  • Vorm een beeld van de gewenste situatie
  • Onderzoek positieve voorbeelden en kwaliteiten
  • Stel samen gedragsregels op

Waarom schrijf ik, advocaat van beroep, hier eigenlijk over?

Spanningen kunnen namelijk ongewenst werkgedrag en ziekte tot gevolg hebben. In ernstige situaties zelfs frequent ziekteverzuim. Als werkgever kun je dan op het punt komen dat je van een werknemer af wilt. Werk aan de winkel voor ons als advocaat zou je zeggen.

En dat is ook zo.

Toch is dit niet mijn visie. Immers een ontslag voorkomen bespaart de onderneming veel geld, tijd en energie. Jouw mensen zijn immers je waardevolste kapitaal. Daarom zet het team van Van Zandvoort Legal liever in op het voorkomen van juridische problemen in plaats van genezen door tijdig met jou als ondernemer in gesprek te gaan.

Meer en andere actuele onderwerpen lees je in ons HR portaal. Wil je dit HR portaal gratis ontdekken? Mail even met Jessie secretariaat@zandvoort-legal.nl en  je ontvangt gratis een proefaccount.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Neem contact met ons op
Bekijk hoe we werken

Deel dit verhaal, kies je kanaal!