VZL_Specialisaties_vzl-8385-LR-v2

Specialisatie

Incasso advocaat

In tegenstelling tot deurwaarders en incassobureaus kunnen wij alle mogelijkheden aanwenden om jouw debiteur onder druk te zetten. Welke stappen we nemen bij de gerechtelijke incasso en hoe we ons opstellen, bepalen we in goed overleg met jou. Eén ding is zeker: de vordering van jouw incasso is bij ons in goede handen.

Je klant betaalt de factuur niet: hoe los je dit op?

Het is voor iedere onderneming een grote ergernis: een klant die niet betaalt. Wat kunt je doen als jouw klant niet betaalt? Een incasso traject starten!
Een incassotraject bestaat uit twee delen;

  • Buitengerechtelijk / minnelijke incasso
  • Gerechtelijke / ambtelijke incasso

Buitengerechtelijke (minnelijke) fase

De buitengerechtelijke fase is de fase die verloopt zonder tussenkomst van de rechter. In de buitengerechtelijke fase kunnen de volgende activiteiten plaatsvinden:

  • herinnering sturen
  • aanmaning sturen
  • telefonisch contact opnemen
  • externe adviseur inhuren (zoals een advocaat, deurwaarder of incassobureau) die namens jou de vordering probeert te incasseren

Gerechtelijke fase

De gerechtelijke incasso is de fase van de gang naar de rechter. Dit is vaak een traject waar je als ondernemer angstig naar kijkt. Je hebt te maken met incassokosten, griffierechten, een lang tijdsverloop en ook nog een onzekere uitkomst. Dit maakt dat veel mkb-bedrijven de vordering in deze fase afboeken.

Maar wat is er mogelijk in deze gerechtelijke fase?

Onze advocaten kunnen diverse rechtsmiddelen inzetten om jouw debiteur tot betaling te dwingen, zoals:

  • opvoeren van de druk door het dreigen met een faillissementsaanvraag
  • starten van een gerechtelijke procedure (bodemprocedure)
  • beslaglegging
  • starten van een kort geding

Hulp van een advocaat

Wij staan uiteraard voor jou klaar om hierbij te ondersteunen. In een juridische procedure proberen we de oorzaak van wanbetaling te achterhalen. Is de klant in kwestie gewoonweg laks, of verkeert hij in financieel zwaar weer? Heeft de klant geen goede reden, dan kan het conservatoir beslag een goed middel zijn. Wij zorgen dat dit proces snel, efficiënt en professioneel verloopt.

Kosten incasso

Over de kosten geven we tevoren duidelijkheid. En voor iedere vervolgstap overleggen we met jou zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Kies de SamenwerkingsVorm die bij jou past.

Welke vorm van samenwerken aansluit bij de fase van jouw onderneming bepaal je zelf. Eén zekerheid heb je, in alle vorm gaat Zandvoort Legal voor het maximaal haalbare.

De LAT Vorm

(tot 20% voordeliger)

De Vaste Vorm

(al snel 30% voordeliger)