VZL_Specialisaties_0000_vzl-8584-LR

Workshop

Actualiteiten arbeidsrecht

Arbeid en personeel. Een hotter item dan ooit. Bedrijven willen heel graag hun goede medewerkers behouden en nieuwe aantrekken. Het arbeidsrecht kun je soms heel goed inzitten om invloed hierop uit te oefenen. Anderzijds kan het arbeidsrecht je soms in de weg zitten. Weten wat er speelt in het arbeidsrecht is daarbij van cruciaal belang. Daarom zullen onze advocaten Elke Lucius en Eva King je in deze workshop bijpraten en de actualiteiten de revue laten passeren.

Tijdens deze workshop willen wij je bijpraten over de actualiteiten in het arbeidsrecht.

De onderstaande onderwerpen zullen aan bod komen:

  1. De Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden. De informatieverplichting van werkgevers is met ingang van 1 augustus 2022 uitgebreid. Daarnaast is het nevenwerkzaamhedenbeding en het studiekostenbeding aan meer voorwaarden verbonden.
  2. Betaald ouderschapsverlof. Per 2 augustus 2022 hebben werknemers recht op 9 weken gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.
  3. Hoge energie- en gasprijzen. Wat kun je als werkgever doen om jouw werknemer te helpen?
  4. Versoepeling betalingsregeling coronabelastingschuld. In bijzondere gevallen heeft het kabinet besloten om de belastingschuld die is opgebouwd tijdens het bijzonder uitstel van betaling vanwege de coronacrisis te versoepelen.
  5. Arbeidsrechtelijke highlights Prinsjesdag. Het kabinet heeft verschillende arbeidsrechtelijke wijzigingen naar voren gebracht.
  6. Werkgeluk: hoe behoud je jouw werknemers?
  7. Recente arbeidsrechtelijke uitspraken. Tot slot zullen wij ook een aantal arbeidsrechtelijke uitspraken inzake ontslag, ziekte en arbeidsovereenkomst naar voren brengen.

Mis je nog onderwerpen? Geen probleem, de opzet van de workshop is interactief waardoor je de mogelijkheid hebt vragen te stellen.

De datum voor de eerstvolgende workshop wordt in overleg met de deelnemers vastgelegd.

Heb je nu al een dringende vraag, dan mag je die ook al via e-mail stellen aan Elke Lucius (elucius@zandvoort-legal.nl). Indien de vraag zich leent voor algemene behandeling, dan zullen we die tijdens de workshop bespreken.

Geïnteresseerd?

Schrijf je nu in om gratis deel te nemen. Je ontvangt een bevestiging van je registratie per e-mail.