VZL_Specialisaties_0000_vzl-8584-LR

Workshop

Rondje arbeidsrecht

Arbeid en personeel. Een hotter item dan ooit. Bedrijven willen heel graag hun goede medewerkers behouden en nieuwe medewerkers aantrekken. Het arbeidsrecht kun je soms heel goed inzetten om invloed hierop uit te oefenen. Anderzijds kan het arbeidsrecht je soms in de weg zitten. Weten wat er speelt in het arbeidsrecht is daarbij van cruciaal belang. Daarom zullen onze advocaten je in deze workshop bijpraten en de actualiteiten de revue laten passeren.

Tijdens dit ‘rondje arbeidsrecht’ willen wij je bijpraten over de actualiteiten in het arbeidsrecht.

De onderstaande onderwerpen zullen aan bod komen:

1. Ontslag en werving personeel

Aan de ene kant zijn er werknemers die je liever kwijt dan rijk bent, maar aan de andere kant is er een personeelstekort, hoe ga je hiermee om? Wat heb je nodig om afscheid te kunnen nemen van de betreffende werknemer? En wanneer kun je overgaan tot ontslag op staande voet? Of  ga je voor ontslag met wederzijds goedvinden?

2. Werknemer versus ZZP’er

We verduidelijken het verschil tussen beiden en bespreken de aanpak van schijnzelfstandigheid maar ook het feit dat er meer zekerheid voor flexwerkers komt.

3. Gelijke beloning van vrouwen en mannen en meer transparantie 

De EU-richtlijn bespreken en interpreteren we.

4. De wetswijzigingen 2024

Mis je nog onderwerpen? Geen probleem, de opzet van de workshop is interactief waardoor je de mogelijkheid hebt vragen te stellen.

De workshop vindt plaats op dinsdag 14 mei van 08 – 10 uur op ons kantoor in Oss.

Heb je nu al een dringende vraag, dan mag je die ook al via e-mail stellen aan Loes Nooijen (lnooijen@zandvoort-legal.nl). Indien de vraag zich leent voor algemene behandeling, dan zullen we die tijdens de workshop bespreken.

Geïnteresseerd?

Schrijf je nu in om gratis deel te nemen. Je ontvangt een bevestiging van je registratie per e-mail.

Inschrijven workshop actualiteiten arbeidsrecht
Voornaam & achternaam
Bevestiging