VZL_Specialisaties_0000_vzl-8584-LR

Workshop

Rondje arbeidsrecht

Arbeid en personeel. Een hotter item dan ooit. Bedrijven willen heel graag hun goede medewerkers behouden en nieuwe aantrekken. Het arbeidsrecht kun je soms heel goed inzitten om invloed hierop uit te oefenen. Anderzijds kan het arbeidsrecht je soms in de weg zitten. Weten wat er speelt in het arbeidsrecht is daarbij van cruciaal belang. Daarom zullen onze advocaten Elke Lucius en Eva King je in deze workshop bijpraten en de actualiteiten de revue laten passeren.

Tijdens dit ‘rondje arbeidsrecht’ willen wij je bijpraten over de actualiteiten in het arbeidsrecht.

De onderstaande onderwerpen zullen aan bod komen:

1.Ongewenst gedrag op de werkvloer
Ongewenst gedrag op de werkvloer is nog steeds een actueel onderwerp. In de media is het nog regelmatig onderwerp van gesprek. Daarom vinden wij het belangrijk om je hierover bij te praten en actuele jurisprudentie te bespreken.

2. Drugs- en alcoholgebruik onder werknemers, hoe pak je dit aan?
Wij merken steeds vaker dat werkgevers te maken krijgen met werknemers die drugs- en/of alcoholproblemen hebben. Hoe ga je hiermee om en wanneer kun je een werknemer ontslaan en/of welke andere mogelijkheden zijn er?

3. Klokkenluidersregeling (wij vertellen hoe je eraan voldoet)
Werkgevers met 50 tot 250 werknemer hebben tot 17 december 2023 om hun interne procedures voor meldingen van misstanden aan te passen

4. Ontslag en werving personeel   Aan de ene kant zijn er werknemers die je liever kwijt dan rijk bent, maar aan de andere kant is er een personeelstekort, hoe ga je hiermee om? Wat heb je nodig om afscheid te kunnen nemen van de betreffende werknemer?

5. Verlof
Wij praten je bij over opbouw vakantie en de verschillende verlofvormen.

Mis je nog onderwerpen? Geen probleem, de opzet van de workshop is interactief waardoor je de mogelijkheid hebt vragen te stellen.

De workshop vindt plaats op donderdag 5 oktober van 08 – 10 uur op ons kantoor in Oss.

Heb je nu al een dringende vraag, dan mag je die ook al via e-mail stellen aan Elke Lucius (elucius@zandvoort-legal.nl). Indien de vraag zich leent voor algemene behandeling, dan zullen we die tijdens de workshop bespreken.

Geïnteresseerd?

Schrijf je nu in om gratis deel te nemen. Je ontvangt een bevestiging van je registratie per e-mail.

Inschrijven workshop actualiteiten arbeidsrecht
Voornaam & achternaam
Bevestiging